Home > Tips PTD, Umum > Pastikan Lokasi Anda!!

Pastikan Lokasi Anda!!

Hai dan selamat sejahtera.

Ape kabar anda semua? Mungkin masih ada lagi yang membaca buku terutama buku Malaysia Kita yang tebalnya beratus-ratus muka surat (tebal tue…). Almaklumlah, masa untuk peperiksaan sudah hampir tiba. Kabanyakan dari kita masih lagi membaca, mengingat dan juga menghafal beberapa point-point penting. Ada juga yang sudah fed-up, lalu meng ‘spot’ (betul ke tatabahasa aku nie?) beberapa topik atau soalan.

Pada saya, semua itu tak penting buat masa sekarang kerana terdapat perkara yang lebih penting dari itu.

Apa perkara yang penting sangat tu?

Perkara yang paling penting sekarang adalah LOKASI dimana anda akan mengambil peperiksaan kelak? Orang yang bijak akan cuba mencari dimana lokasi peperiksaannya nanti. Anda harus pastikan dimana lokasi anda, samada adakah anda sudah biasa dengan tempat itu atau anda baru mendengar nama lokasi tersebut? Ia sedikit sebanyak akan memberi kekuatan mental kepada anda untuk melangkah ke dewan peperiksaan.

Jika anda tidak pasti tempat itu dimana, saya sarankan anda tanya kepada kawan baik saya iaitu pakcik GOOGLE, nie alamat umah nya ( http://maps.google.com/ ). Anda tanya je alamat yang anda nak pergi kat pakcik GOOGLE nie, mesti dia boleh tunjukkan arah jalan yang patut anda ikut. Kompem tak sesat punya…hehehe

Sampai Jumpa Lagi

Semoga Berjaya

😀

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: